Každoročně v květnu, když táta slaví narozeniny, lisujeme kvevri vína. Letos jsme při lisování měli vzácnou návštěvu. Kamaráda Toma, který je absolventem žurnalistiky a pracuje v ČT v Brně. Poznali jsme se ještě v době, kdy jsem pracovala v korporátu a měla na starosti stáž pro středoškoláky. Tehdy jsme si ho z více jak stovky mladých talentovaných studentů vybrali a mohl se mnou a kolegy trávit čas v práci. Co víc si přát, že?
Když vám zavolají z ČT, jestli můžou přijet natočit něco o kvevri vínech, není nad čím váhat. Náhodou mi Tomáš volal zrovna na začátku května, kdy jsme plánovali na víkend lisování. Co je kvevri a jak se vyrábí, se dočtete tady: Jak se vyrábí KVEVRI víno
S tátou jsme vykládali o technologii výroby a vínech s Tomem celý den, natočili jsme spoustu materiálu, až bylo těžké to celé dát do tak krátkého časového limitu. Jak se reportáž Tomovi povedla, se můžete podívat ZDE, na Facebooku Událostí Brno.
A jaká vína jsme letos lisovali a na co se můžete těšit z KVEVRI ročníku 2021? Máme tu naši už klasickou kombinaci Tramín&Veltlín, samotný Veltlín a Rulandské šedé. Všechna vína jsou nabombený a nám zbývá už je jen dát do lahve k dozrání. Příští rok je ochutnáte s námi a do té doby si můžete užít ještě kvevri vína z ročníku 2019 a 2020.
Ať chutná! Mějte se krásně,
Ivča