Rulandské bílé alias bílý burgund (do roku 1993 se Rulandské bílé jmenovalo Burgundské bílé). Příběh Vévody burgundského začíná na podzim roku 2023. Po 6 týdenní maceraci na slupkách se při lisování stal ten okamžik, kdy se z Burgundu stal Vévoda Burgundský. Ráda vám ten příběho povyprávím osobně při skleničce :-). Vévoda zrál 20 měsíců v novém akátovém sudu na jemných kalech.
Víno je svěží a sťavnaté, s dotekem akátového dřeva. I když se tváří na etiketě přísně, je příjemně pitelný a lehce uchopitelný. Výraznou kyselinu ani tříslovinu od něj nečekejte. Nefiltrováno, ručně nalahvováno.
Etiketu navrhla Eliška Straková @malovanejsvet
Suché víno
Zbytkový cukr: 0 g/l
Obsah kyselin: 4,6 g/l
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Moravské zemské víno
Vinařská oblast Morava
Velkopavlovická podoblast
Obec Žabčice