Suché bíle plné víno, které je ve vůni květinové a v chuti ovocné. Rulandu jsme macerovali 3 dny na slupkách. Tím jsme docílili toho, že je plná slupkových taninů, které dodávají vínu plnost, kořenitost a nasládlé tóny (i když zbytkový cukr je na 2,8 g). Je to velmi harmonické a komplexní víno.
Ve vůni najdete vůni květin a lipového květu. Chuť je plná, dlouhotrvající, ovocná s vyrovnanou kyselinou. Víno má vysoký extrakt, viskozitu a vysoký obsah gylcerolu ho zakulacuje. Rulandu jsme sbírali při cukernatosti 22°ČNM, takže při zatřízení by odpovídala pozdnímu sběru.
Jelikož i u bílých vín si dáváme záležet na managementu síry, celkový obsah SO2 je tu kolem 70 mg/l, takže vám hlava nepukne. A kdo pamatujete na Rulandu bílou 2016, tak tuto mám ještě radši :-).